text
Головбух

Ціна харчування працівників нижча за собівартість: як оподатковувати різницю

  • 8 серпня 2017
  • 80

До загального оподатковуваного доходу платника податку включають, зокрема, дохід, отриманий таким платником як додаткове благо

До загального оподатковуваного доходу платника податку включають, зокрема, дохід, отриманий таким платником як додаткове благо (пп. 164.2.17 Податкового кодексу України).

Роботодавець власним коштом організовує харчування для працівників, ціна якого менша за собівартість. Тоді різниця між собівартістю харчування і ціною його продажу, є додатковим благом. Відповідно, суму додаткового блага оподатковують ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Різницю між собівартістю харчування і ціною продажу також  включають до бази нарахування ЄСВ.

Лист ДФС від 02.08.2017 № 1454/6/99-99-13-02-03-15/ІПК

Підписка на новини

Підпишіться на розсилку, аби не пропустити жодної важливої та цікавої новини. Це БЕЗПЛАТНО. Ми триматимемо вас в курсі всіх податкових подій!

Освітні заходи
Перевірте свої знання та здобудьте нові
Взяти участь
Інтернет-магазин
Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплатиі станьте нашим читачем просто зараз
Ми в соцмережах